Leaderskap för vår tid – autentiskt, engagerande, relationsbaserat

Read in Engelska

Holistic Leadership Development, Foundations 4 i the Genuine Contact Program.                Ramsviks Övergård, Sverige. 18 juni 2018, 13.00 –  21 juni 2018, 14.00.

För människor i ledarpositioner, som VD, mellanchefer, projektledare, gruppledare, personalchefer, konsulter, facilitatorer.

Att du finner din egen autentiska ledarstil är nödvändigt för att du ska känna självtillit som ledare. Att göra det kräver kunskap, medvetenhet och tid för träning. Den här kursen kommer att bredda din repertoar av ledarskapsförmågor, genom övningar som hjälper dig uppnå en större medvetenhet om dig själv. Övningarna hjälper dig också att bemästra hur du kan använda dig själv som ett instrument för ledarskap i de organisationer du arbetar med. Under kursen ger du dig själv tid att stärka din ledarskapskapacitet så att du kan påverka organisationen och engagera ledarskapsförmågat hos andra.

Holistic Leadership Development utbildar i ett holistiskt förhållningssätt till ledarskap, som passar för vår tid och för de snabba och kaotiska förändringar vi möter. Det är en upplevelsebaserad kurs, där vi använder utomhusmiljön som ett verktyg där du söker svar på dina frågor. Vi använder ett arbetssätt som innebär att lära genom att göra för att lära oss om komplexa organisatoriska och individuella mönster på ett enkelt och till och med lekfullt sätt.

Under kursen kommer du att fördjupa din förmåga, kunskap och kapacitet att

  • Förstå dig själv och ditt ledarskap bättre genom ett enkelt test som visar var du är i din utveckling, var du tror att du är, dina styrkor, din motivation och gamla olösta problem.
  • Stödja din organisation att byta till en kultur för ledarskap, så att den kan dra nytta av allt ledarskap som finns i hela organisationen
  • Uppmärksamma och arbeta med din feminina, maskulina och integrerade energi och använda dem på lämpligt sätt
  • Vidga din skicklighet i ledarskap genom reflektion, övning och tester
  • Omfamna ditt mod för att ta steget ut i det okända, arbeta med kraften i närvaro, kommunikation och inflytande och lära dig att använda dessa krafter effektivt
  • Använda naturen och utomhusmiljön för att utveckla samarbete, innovationer och lärande
  • Använda olika miljöer på ett medvetet och genomtänkt sätt för att nå resultat

Kursen är en unik möjlighet att delta i en kurs där Genuine Contact Approach har smälts samman med Utomhuspedagogik, lokal kultur och lokal, ekologisk mat. Vi har designat din upplevelse för att ge dig så stor personlig frihet och så stor möjlighet till växande som möjligt. Därför tar vi maximalt emot 12 deltagare.

Kursen genomförs på Ramsviks Övergård, Hunnebostrand, Sverige, en gård som hyr ut sommarbostäder och finns ca 2 timmar norr om Göteborg. Gården ligger i ett naturreservat på en ö på svenska västkusten. Du kommer att uppleva Bohusläns typiska kustnatur med mjuka klippor, ljunghedar, buskiga bergsskrevor och ängar med får och kor. Varje dag innehåller en planlagd utflykt till en plats i närheten, med tid för lunch på egen hand.

Vi bor i trevliga lägenheter med sovrum, badrum och ett större rum med bäddsoffa och ett litet kök. Varje lägenhet har uteplatser på båda sidor av byggnaden. Du delar lägenhet med 2 eller 3 personer. Frukosten sker på egen hand. Ingredienser till en vanlig svensk frukost kommer att finnas i köket i lägenheten. Om du har särskilda önskemål om frukostmat så ta med dig det du behöver. Middagsförberedelserna ingår som en del i kursen.

Tänk på att ta med dig olika sorts kläder, som varma tröjor, shorts, regnjacka, baddräkt. Vi kommer att vara utomhus större delen av tiden, inklusive på utflykterna och vädret kan variera mycket. Vårt gemensamma språk är engelska eller svenska. Under grupparbetena väljer man själv vilket språk man vill använda.

Anmälan

Kursavgiften SEK 14.800 ex moms, inkluderar kursledning, arbetsbok och arbetsmaterial, kaffe, te och tilltugg, övernattning i delad lägenhet, frukost och middag.

Anmäl dig genom att skicka namn, företagsnamn om du har företag, fakturaadress och momsregistreringsnummer om du har företag inom EU, till Eiwor Backelund Jacobsson. Berätta också om du har särskilda behov eller önskemål när det gäller boende och mat. Vi kommer att skicka dig en faktura med vändande post och 15 dagars betalningstid. Anmälan gäller när fakturan är betald. Avgiften återbetalas inte, men om du inte har möjlighet att delta, kan du överlåta platsen till någon annan. För att få tillbaka avgiften får du göra avtal med den som övertar din plats. GC Tools tar inget ansvar för detta.

Förkunskaper

För att kunna gå Holistic Leadership Development och för att du ska få ut mesta möjliga av din investering, krävs förkunskaper. Dessa finns i 3 grundkurser inom the Genuine Contact Program, nämligen Vägen till organisatorisk hälsa och balans, Hälsa och balans i organisationer samt Individuell hälsa och balans. Dessa kurser erbjuds som en kombination av onlineseminarier och självstudier med frågor och övningar. Några finns även som på plats-kurser med andra Genuine Contact Trainers. Om du saknar någon av dessa, kontakat oss via mail till eiwor@gctools.se så hjälper vi till att hitta en bra lösning.

Holistic Leadership Development är en av grundkurserna i the Genuine Contact™ (GC) Program. The GC Program skapades av Birgitt och Ward Williams. Som kursdeltagare blir du inbjuden att delta i ett växande internationellt nätverk av Genuine Contact Professionals, en mentorcirkel för stöd och samarbete. Läs mer om detta på Genuine Contact Program website 

Kursledare:

Eiwor Backelund Jacobsson har en intention att erbjuda ledare en praktisk upplevelse av ett nytt ledarskapsparadigm, så att de kan ändra hur organisationer fungerar till ett mera hälsosamt och balanserat arbetssätt som tillvaratar hela visdomen hos personalen. I sitt arbete som konsult använder hon den erfarenhet hon fått under många år som ledare av ekonomiska och idéella föreningar och EU-projekt. Då hon var bland de första som blev auktoriserade trainers inom  the Genuine Contact ™ Program, så har hon utbildat hundratals människor i programmets olika kursdelar, både i Sverige och internationellt. Eiwor vet att naturen har en balanserande effekt, som hjälper människor må bra, att bli mer kreativa och produktiva samt att enklare lära sig.

Anders Johansson är en skicklig och erfaren utomhuspedagog, som utbildade flera hundra lärare, ledare och facilitatorer i sitt arbete som lärare på Linköpings universitet och i sitt företag Friluften. När han beskriver sig själv som ledare/utbildare så använder han begreppet katalysator. I praktiken innebär det att han använder den kunskap, energi och kreativitet som finns i gruppen för att utveckla individerna och gruppen. Hans nyckelord för framgång är att ”lita på processen”. Anders är en av utvecklarna och ägarna till konceptet Skogsfloating, en plats för möten utomhus, som skapar kreativ, inspirerande och effektivt samarbete. Han är också auktoriserad Genuine Contact Trainer.

 

Anmäl dig nu


Kommentera