Rum för ledarskap

19 – 22 juni, 2022 på ön Ona utanför Ålesund, Norge. 

Anmäl dig nu

Med himlen som tak och havet som granne utvecklar vi mellanrumskompetens och ledarskap. Naturen ger stöd så att vi kan tänka fritt och finna svar på de frågor vi bär med oss. Välkommen till tid och rum för att utveckla ditt ledarskap!

Det ställs höga krav på ledare i en tid med ökande komplexitet och ändringshastighet. Det förväntas att vi ska leda medskapande processer och bjuda in andra till utvecklingsarbetet. Många av oss upplever att detta kräver färdigheter och kapacitet som vi behöver rum för att utveckla.

Rum för ledarskap erbjuder tid och plats för att reflektera, diskutera, hitta ditt eget unika ledarskap och få verktyg som hjälper dig stå stadigt i vardagen.

Du är välkommen till en unik upplevelse på Ona i yttersta havsbandet på norska västkusten!

Med hjälp av magisk natur arbetar vi medskapande med att öka vår ledarskapsförmåga och mellanrumskompetens. Vi bor i ett stort hus med havsutsikt och lagar mat både inne i köket men mest utomhus. Vi använder naturens olika rum för att  förstärka vårt lärande och njuter av nordiska ljusa sommardagar och nätter.

Kursen Rum för ledarskap har sin grund i Holistic leadership development, grundmodul 4 i Genuine Contact™-programmet. Vi har utvecklat den med utomhuspedagogik och med hjälp av skandinavisk natur och kultur. Samtliga ledare är auktoriserade Genuine Contact Trainers.

Under kursen får du uppleva medskapande möten och hur naturen kan användas som resurs i lärandet.

Vi övar bland annat:

 • Att utveckla mellanrumskompetens, det vill säga mellanrummet mellan stimuli och respons. Detta ökar den tid du förfogar över för att göra medvetna val om hur du vill reagera när du blir triggad.
 • Att bli bekväm med makt och att använda den klokt
 • Att mobilisera din kraft och ditt ledarskap i en konfliktsituation
 • Förmågan att gå i någon annans skor
 • Att sätta ihop ett eget stödsystem för vardagsarbetet
 • Att leda så att andra kan använda sitt eget ledarskap
 • Medvetenhet och uppmärksamhet i stunden

Vi tränar våra ledarskapsmuskler medvetet och praktiskt i en vacker utomhusmiljö, där vi använder olika platser för att förstärka vårt lärande.

När du vänder hemåt har du med dig:

 • Upplevelsen av unik natur och kultur på en mycket speciell plats
 • Erfarenhet av metoder för medskapande arbetssätt
 • En idé om att mäta framsteg på ett holistiskt sätt
 • En skiss för ett eget stödsystem för ledarskap
 • Exempel på hur naturen kan användas som rum för utveckling
 • Övningar för att stärka din mellanrumskompetens

 

Anmälan

Anmäl dig via mail till Eiwor. Ange fakturaadress och eventuella behov av särskild kost. Sista anmälningsdag 20 maj. OBS max 12 deltagareNär du anmält dig får du mer information om resa och förberedelser.

Vi bor  i ett hus med flera lägenheter några meter från havet. För det mesta är vi utomhus.

Resan till ön är ett äventyr i sig och går med färja förbi flera öar innan vi når Ona. Närmaste flygplats är Ålesund Vigra. Vi samordnar resan från Ålesund/Brattvåg till Ona. Hör av dig om du behöver mer information innan du anmäler dig. OBS Resan till Ona ska betalas på plats och ingår inte i kursavgiften.

Kurskostnad: 1790 Euro inklusive kursbok, kursmaterial, boende och alla måltider. Anmälan är giltig efter betalning. Vid återbud efter 30 maj återbetalas endast halva kursavgiften, men platsen kan överlåtas på annan person. Medlemmar i Internationella Genuine Contact-organisationen har rabatt på kursavgiften, kontakta oss.

För mer information kontakta Eiwor 

Holistisk ledarskapsutveckling är en av grundmodulerna i the Genuine Contact™ (GC) Program, som grundades av Birgitt och Ward Williams. Som kursdeltagare blir du inbjuden att bli medlem i den växande internationella Genuine Contact-organisationen för professionell utveckling och samarbete. Läs mer på hemsidan för Genuine Contact Program.

Kursledare

Eiwor Backelund Jacobsson, vuxenpedagog och auktoriserad Genuine Contact™ Trainer, har arbetat med Genuine Contact™-programmet sedan 1999, i olika ledarpositioner som chef, ordförande, projektledare och som konsult. Hon bidrar med praktisk och verklighetstestad erfarenhet av ett nytt sätt att tänka som ledare och chef.

Anders Johansson, utomhuspedagog, lärare och auktoriserad Genuine Contact™ Trainer, arbetar med naturturis, och auktorisation av naturguider och använder naturen som resurs för att utveckla människor och organisationer.

Hege Steinsland, auktoriserad Genuine Contact™ Trainer som använder arbetssättet i sitt dagliga arbete som ledare i en norsk kommun, där hon stödjer sina medarbetare och hela samhället att nå sin fulla potential.

Ann-Heidi Paulsen Orvik, auktoriserad Genuine Contact™ Trainer som är djupt involverad i the International Genuine Contact Organization som stöd för medlemmarna.  I arbetet som konsult stödjer hon företag och individer att nå sina mål.

Holistic Leadership Footer

.

Lead to collaborate & co-create
Holistic Leadership Footer
Holistic Leadership Footer

.

Lead to collaborate & co-create
Holistic Leadership Footer
PlayPause
previous arrow
next arrow