Framtiden finns västerut. Eiwor Backelund Jacobsson. Berättelser om vår familjs öden och äventyr i världsutvecklingen 1870-1970

”När de sista solstrålarna försvann bakom Kynnefjäll och nuddade vid spetsgardinerna på andra våningen, så satte sig Hulda på sängkanten med sin virkning och började berätta. Medan det mörknade och virknålen skapade vackra mönster, så berättade Hulda om vår släkt och våra grannar, om födda och döda, om vilka som flyttat och vilka som var kvar.”

”Jag hoppas att boken ger dig tillfälle att kura skymning medan du lyssnar till berättelserna och att du kanske får en känsla av sammanhang där du hör hemma. Då kan du resa vart du vill och göra vad du vill utan att du villar bort dig i världen. Med kärlek. Eiwor”

Kultur för ledarskap. Extraordinärt ledarskap för hållbara organisationer. Eiwor Backelund Jacobsson. Tryckt bok på svenska.

“Det är viktigt att veta att ledarskap är något man kan lära sig över tid och att det krävs både kunskap och övning.  Du lär dig inte simma genom att öva torrsim utan du måste hoppa i vattnet och uppleva både magplask och oväntade kallsupar. Men att våga lönar sig i längden, för plötsligt så kan du och då är det jätteroligt (nästan jämnt).”

Många av berättelserna i boken kommer från Eiwors långa erfarenhet av att ta ledarskap, i politiken, i idéella föreningar och inom folkbildningen. Hon har också många års erfarenhet av att åta sig ledarpositioner inom the International Genuine Contact Organization, en medlemsorganisation där Genuine Contact-professionella samlas för att öka sin ledarskapskapacitet och kunna ge sina kunder och medarbetare bästa möjliga resultat.

Boken finns att köpa bland annat hos Bokus.

The Genuine Contact Way. Nourishing a Culture of Leadership. Birgitt Williams.

Tryckt bok på engelska. För svensk översättning se https://www.bokus.com/bok/9781926934334/the-genuine-contact-way/

Birgitt Williams binder ihop sin långa erfarenhet som ledare och chefskonsult med den teoribakgrund hon utforskat i åratal och som utgör grunden för hennes arbete. Hennes omsorg om orden och öppenhet med sina grundläggande värderingar ger oss tillgång till en djup förståelse för hur genuina relationer kan förändra individer och organisationer. De tydliga beskeden om var hennes insikter kommer ifrån, inbjuder oss att vara lika tydliga med våra grundläggande övertygelser och antaganden.

“Du läser den här boken för att du nu vill omfamna ditt mod och övervinna din rädsla för att uppnå ditt totala välbefinnande, välbefinnandet hos de organisationer där du befinner dig, inklusive din familj, och välbefinnandet hos mänskligheten. Genom att läsa boken och leva och arbeta enligt Genuine Contact Ways sätt, i den omfattning som känns rätt för dig, så förbinder du dig att växa och expandera till helheten av det du är och lära dig använda din fulla potential.”

Vill du köpa boken? Kontakta Eiwor eller beställ från Adlibris.

Cooking with Genuine Contact: Recipes & Memories from Raleigh. Eiwor Backelund Jacobsson, Rachel Bolton. Foto av Anders Johansson. Tryckt bok på engelska.

Mat är en fantastisk samlande kraft och skapar genuina relationer. Att dela en måltid kring ett bord underlättar ofta djupa samtal och lärande. Den här kokboken innehåller en samling recept från en tid då the Genuine Contact™ Program blev internationellt känt och människor från hela världen började samlas i hemmet hos grundarna Birgitt och Ward Williams. Rachel och Eiwor som delade på det mesta av arbetet med matlagningen under de första tio åren, tog med sig sina egna matkulturarv och blandade det med idéer och recept från deltagarna i Genuine Contact-kurserna.

Beställ boken hos Amazon.

Muufo, piroger och kåldolmar. En matresa med Potatisgårdens vänner. Eiwor Backelund Jacobsson, Eva Nilsson.

Följ med på vår spännande matresa!
Den här kokboken är resultatet av möten mellan människor från många olika länder och kulturer. Tillsammans har vi lagat våra traditionella och mest älskade recept och lärt känna varandra och varandras kulturer. Resultatet av alla möten är mycket mer än en kokbok. Det är också ny vänskap, glädje och skratt, färgrika måltider och spännande smakupplevelser.

I boken finns recept som har hundraåriga traditioner, recept som bara ”suttit i fingrarna” och skrivits ned medan maten lagades och recept som får oss att minnas. Några av alla minnen som berättats i köket har vi skrivit ned. Vi hoppas du blir inspirerad att laga några av rätterna tillsammans med dina gamla och nya vänner.

Boken kan beställas från Adlibris.

Books - Footer

.

Learn from the mistakes of others, you can´t live long enough to make them all yourself.

Eleanor Roosevelt

Lead to collaborate & co-create
Books - Footer
Books - Footer

.

Learn from the mistakes of others, you can´t live long enough to make them all yourself.

Eleanor Roosevelt

Lead to collaborate & co-create
Books - Footer
PlayPause
previous arrow
next arrow